ХРАМОВЕ СВЯТО

22 травня 2020 року, у день пам’яті перенесення мощей святителя Миколая з Мир Лікійських у місто Бар, свій престольний празник відсвяткувала православна громада міста Острога.

Святкування храмового свята розпочалося Вечірнею днем раніше, у четвер, яку очолив настоятель храму прот. Юрій Лукашик.

Святкову Літургію у Свято-Миколаївському храмі очолив протоієрей Володимир Шевчук, настоятель Свято-Олександроневської церкви м. Острога.

Розділити радість храмового свята прибули священники Острозького благочиння о. Олег Бабак (Свято-Покровська парафія, с. Вельбівно) та о. Олег Парипа (Свято-Вознесенська парафія, с. Могиляни). На престольне свято завітав також і о. Василь Кошіль - настоятель Свято-Дмитрівської парафії із с. Старий Кривин, Хмельницької обл.

Після читання Євангелія проповідь виголосив о. Олег Бабак, настоятель Свято-Покровської парафії с. Вельбівно. 

Наприкінці Літургії прот. Володимир Шевчук звернувся до парафіян, привітав усіх із святом.

Священники відправили молебень, в якому прославили Святого Миколая-Чудотворця – покровителя та заступника нашої громади. 

 

На завершення Богослужіння настоятель подякував священнослужителям за те, що розділили радість престольного свята та зауважив, що цього року воно незвичне і відбувається у складних умовах, пов’язаних з особливими карантинними нормами, через поширення епідемії. Отець Юрій переконаний, що «більшість парафіян, які вимушено залишилися вдома – молитовно, серцем і душею є сьогодні разом із своєю Церквою».

«Кожна християнська душа любить Святого Миколая і звертається до нього зі своїми потребами, бо серце відчуває і знає, що він колись, за свого земного життя, був добродієм для християн, і сьогодні, перебуваючи у вічному житті, він може подати нам руку допомоги в наших потребах. Тож звернімося у своїх молитвах до нашого покровителя Святого Миколая Чудотворця, щоб він послав нам усім милість, захистив перед бідами і хворобами, ворожнечею і ненавистю, допоміг подолати труднощі і негаразди», – наголосив прот. Юрій Лукашик.

 

Урочисте Богослужіння завершилося окропленням всіх свяченою водою, мируванням та уставним многоліттям.

Божественну Літургію прикрасив чудовий церковний хор під керівництвом Олени Зелінської. У виконанні хору милозвучно і гармонійно звучали церковні піснеспіви «О, святий отче, наш Миколає», «Миколаю, вся земля Тебе вітає…», «Святителю Миколаю…».

 ostroh-cerkva.rv.ua

22-05-2020

Розклад богослужінь

29 березня 2024 р. - П'ятниця.
17.00. Вечірня з чином Пасії.

30 березня 2024 р. - Субота.
Поминання померлих.
9.00. Літургія. ПАНАХИДА.
17.00. Вечірня.

31 березня 2024 р. - Неділя.
2-га неділя Великого посту. Глас 2. Свт. Григорія Палами.
9.00. Літургія. Молебень.
Поминання спочилих (ПАНАХИДА) не звершується.

 

Цікаво та актуально

 

  

 

 

 

Банківський рахунок Релігійної громади Свято-Миколаївської парафії (01 липня 2020 р.)
 
 



Збір коштів