Розклад богослужінь

22 жовтня 2017 р. - Неділя.
Неділя 20-та після П'ятидесятниці. Глас 3. Пам'ять святих отців VІІ Вселенського собору.
9.00. Літургія. Сповідь. Причастя. 

 

 

 

 

 

 

 

 




Збір коштів


Вітання настоятеля з Великоднем

Христос Воскрес!

 

Вітаю Вас, дорогі брати і сестри, з Воскресінням Христовим! З цим величним святом, що уособлює в собі перемогу вічного над тимчасовим, життя над смертю, добра над злом. Це свято радості для всіх: і для дітей, і для дорослих, і для живих, і навіть для мертвих. Згадаємо жахливе розп’яття нашого Спасителя на хресті. Адже після нього всі стали вважати, що Ісус Христос насправді помер. Але на третій день після розп’яття сталася ця велика подія. Спаситель Воскрес і цим Він переміг смерть, дав надію нам на вічне життя.

Воскресіння Христове зміцнює нас у вірі, дає нам сенс жити і радіти, відкриває тайну Божества Христового. Христос прийшов на землю, постраждав і воскрес, аби замість смерті дати людині життя, замість печалі – радість. Тому з таким піднесенням ми співаємо: «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що у гробах, життя дарував», знаючи, що Своєю смертю і воскресінням Господь відкрив нам шлях на Небо.

Дорогі брати і сестри! Великодні дні зазвичай спонукають усіх віруючих по-новому побачити й відчути себе в світі, оцінити чистоту своїх помислів, бажань та вчинків, а ще – бути добрішими, милосерднішими, терплячішими, благороднішими один до одного. Ці прості вимоги до кожного християнина є дуже мізерними в порівнянні з тією пожертвою, яку поніс Ісус Христос заради порятунку людства від гріхів. Але, як переконує Святе Письмо, будь-яка добра справа, зроблена однією людиною на користь іншої, є гідною в очах Господніх і з часом обов’язково воздасться їй сторицею. Пам’ятаймо про це повсякчас і повсюди. Пасхальні дні – це й час віддати шану всім тим, кого немає серед живих, хто, залишивши нам свою любов і життєвий досвід, пішов у вічність. Згадаймо їх молитвою та добрим словом.

Від щирого серця зичу Вам Божої благодаті, міцного здоров’я, добробуту, миру, злагоди, духовних і тілесних сил, смачних яєчок та паски на столі! Нехай воскреслий Господь завжди залишається у ваших помислах, оберігає і захищає Вас! 

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

 

Благочинний Острозького району, 
настоятель Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП 
прот. Юрій Лукашик

 

Вітання читачам газети «Замкова гора»

Дорогі Oстрожани!

Щиросердечно вітаю Вас із світлим та величним святом Христового Воскресіння! Цей День – великий дарунок Господньої Любові для нас усіх, знак торжества справедливості та перемоги добра над злом, утвердження віри і надії у серці кожного християнина. Воскресіння Христове є символом перемоги життя над смертю, світла – над пітьмою, віри – над безнадією.

У ці дні нехай кожен шукає миру і спокою у своєму серці. Пам’ятаймо про нашу гідність та ціну, яку за нас заплачено, – життя Христа. Нехай Пасха буде для нас переходом не лише від смерті до життя, але й від життєвих турбот до їх успішного вирішення.

Бажаю, дорогі Острожани, щоб радісна звістка про Воскреслого Спасителя завжди перебувала у Ваших душах. Несіть її у світ, діліться нею з ближніми і вона зміцнить Вас у важку хвилину! Бажаю Вам провести Великодні свята у доброму здоров’ї, радості, молитві і жертовних справах! Нехай Воскреслий Христос обдарує нас любов’ю, своїм благословенням і принесе Україні мир!

Христос Воскрес! Воістину воскрес!

 Благочинний Острозького району, 
настоятель Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП 
прот. Юрій Лукашик