ХРАМОВЕ СВЯТО У МІСТІ ОСТРОЗІ

Уже двадцять чотири роки у Свято-Миколаївському храмі міста Острога звучить молитва українською мовою. Щороку, 22 травня, у свято перенесення мощей Святителя Миколая з Мир Лікійських у місто Бар, парафіяни спішать до своєї святині, щоб у молитовному єднанні прославити Святого Чудотворця – небесного покровителя та заступника всіх християн. Цей день є престольним святом нашої парафії.

На Божественну Літургію, яку очолив благочинний церков Острозького району, настоятель храму прот. Юрій Лукашик, прийшло багато парафіян та гостей. Прийняли запрошення та прибули на свято священики Острозького благочиння: о. Олег Парипа (Свято-Вознесенська парафія, с. Могиляни), о. Василь Кошіль (Свято-Успенська парафія, с. Вельбівно), о. Василь Палетко (Свято-Георгіївська парафія, с. Михайлівка), о. Андрій Муляр (Свято-Михайлівська парафія, с. Черняхів), о. Микола Свистак (Свято-Троїцька парафія, с. Мощаниця).

З повчальним словом до присутніх звернувся прот. Василь Кошіль, в якому розповів про Святителя Миколая – захисника, учителя і доброго опікуна нашої громади.

Наприкінці Богослужіння о. Олег Парипа запричастив маленьких дітей і побажав, щоб Святі Христові Тайни були їм на спасіння душі і тіла.

Урочисте Богослужіння завершилось Євангельським читанням з хресним ходом навколо церкви та окропленням всіх свяченою водою.

З теплими словами привітання до настоятеля і парафіян Свято-Миколаївської церкви звернувся о. Олег Парипа, який щиросердечно привітав присутніх з храмовим святом.

Настоятель храму прот. Юрій Лукашик подякував всечесним отцям за спільну молитву, привітав парафіян і гостей з величним святом і побажав мирного неба, міцного здоров’я, душевного спокою і любові один до одного.

«Сьогодні дуже багато людей внесли свої пожертви на будівництво церкви. Нехай Святитель Миколай освятить Вас найкращими людськими чеснотами, обдарує своєю добротою, щедрістю, благословляє на добрі справи» – подякув настоятель усім жертводавцям.

Божественну Літургію у цей святковий день своїм чудовим співом прикрашав церковний хор під вмілим керівництвом регента Олени Зелінської. У виконанні хору милозвучно і гармонійно звучали церковні піснеспіви «Миколаю, вся земля Тебе вітає…», «Святителю Миколаю…», «Молитва за Україну».

Закінчилося святкове Богослужіння спільною молитвою за Україну, уставним многоліттям та мируванням всіх вірян.

Наостанок парафіяльний хор урочисто виконав церковний гімн України – «Боже Великий, Єдиний».

Світлана Мацієвська

Розклад богослужінь

29 березня 2024 р. - П'ятниця.
17.00. Вечірня з чином Пасії.

30 березня 2024 р. - Субота.
Поминання померлих.
9.00. Літургія. ПАНАХИДА.
17.00. Вечірня.

31 березня 2024 р. - Неділя.
2-га неділя Великого посту. Глас 2. Свт. Григорія Палами.
9.00. Літургія. Молебень.
Поминання спочилих (ПАНАХИДА) не звершується.

 

Цікаво та актуально

 

  

 

 

 

Банківський рахунок Релігійної громади Свято-Миколаївської парафії (01 липня 2020 р.)
 
 



Збір коштів