Щиро сумуємо з приводу смерті хористки Свято-Миколаївської церкви Ольги Василівни Фурсік (19.05.1935 - 17.02.2022)

17 лютого 2022 року, на 87 році життя, відійшла у вічність багаторічна хористка, одна із перших парафіянок і засновниць Свято-Миколаївської церкви Ольга Василівна Фурсік.

Настоятель прот. Юрій Лукашик, церковний хор і вся парафіяльна громада щиро сумують з приводу смерті справжньої патріотки України і української церкви Фурсік Ольги Василівни.

Читати далі

Відійшов у вічність Віктор Олексійович Ярошенко, регент Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП м. Острога у 2011-2015 рр.

З глибоким сумом повідомляємо, що 13 березня 2018 року, на 67-му році життя, після важкої хвороби, відійшов у вічність колишній регент Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП м. Острога Віктор Олексійович Ярошенко.

Настоятель прот. Юрій Лукашик, хористи та парафіяни Свято-Миколаївської церкви висловлюють щирі співчуття родині спочилого.

Читати далі

Талант від Бога

Пам’яті Віталія Павловича Власенка, регента Свято-Миколаївської церкви м. Острога (2001-2011 рр.), присвячується 
Талант до співу, музики у Віталія Власенка проявився ще з дитячих років.  Ще хлопчаком інтуїтивно відчував, що буде співати. Він часто розповідав про такий, зафіксований у пам’яті, кадрик дитинства – першою піснею його репертуару була «Ой Дніпро, Дніпро». Саме цією піснею він розрахувався з поромщиком, коли той перевозив його через річку.

А далі, починаючи з шкільних років і закінчуючи останнім роком життя, музика завжди була поруч  з ним. Участь в різноманітних концертах на сцені рідного міста, обласного центру, столичного палацу «Україна», керівництво хоровими колективами, квартетом, обробка та аранжування музичних творів… Останні десять років свого життя Віталій Власенко присвятив служінню церкві, очоливши хоровий колектив Свято-Миколаївської церкви. 

Читати далі

З любов’ю до української пісні…

Пам’яті Ксенії-Ганни Григорівни Грабарчук, регента Свято-Миколаївської церкви м. Острога (1992-2001 рр.), присвячується

Ксенія-Ганна Григорівна Грабарчук (Поліщук) прийшла у цей світ лютневого ранку 1928 року у селі Кузьмівка, Сарненського району, Рівненської області у родині Григорія та Марії Поліщуків і заявила про себе дзвінким криком. Радісна мати промовила: «Доня буде гарно співати!» І її сподівання справдилися. Всі, хто знав Ганну Григорівну, свідчили, що її чарівний голос радував людські душі.

Росла Ксенія-Ганна кмітливою, енергійною дівчинкою. Як і в кожній селянській родині її змалку привчали до праці. Вона уміла і в хаті прибрати, і борщ смачний зварити, і город доглянути.

А ще Ксенія-Ганна залюбки ходила до школи, де старанно студіювала шкільну науку. Особливо імпонували їй такі предмети як історія та українська література, які вводили її у світ і сучасного нашого народу, що було героїчним, трагічним, сповненим радощів і печалей. Саме історичні розповіді та літературні твори дали поштовх до того, що у серці юної волинянки почала зароджуватись любов до України, її мови та української чарівної пісні.

Читати далі

Розклад богослужінь

18 - 21 березня 2024 р. - Понеділок-Четвер.
17.00.  Велике повечір’я з читанням Покаянного канону 
прп. Андрія Критського.

22 березня 2024 р. - П'ятниця.
17.00. Вечірня з чином Пасії.

23 березня 2024 р. - Субота.
17.00. Вечірня.

24 березня 2024 р. - Неділя.
1-ша неділя Великого посту.Торжество Православ'я. Глас 1. 

9.00. Літургія. Молебень. Панахида.

 

 

Цікаво та актуально

 

  

 

 

 

Банківський рахунок Релігійної громади Свято-Миколаївської парафії (01 липня 2020 р.)
 
 



Збір коштів