СТРІТЕННЯ ГОСПОДНЄ

Сьогодні Свята Православна церква відзначає одне із найбільших християнських свят – Стрітення Господнє. 

У Свято-Миколаївській церкві м. Острога відбулася Божественна Літургія, яку очолив настоятель храму прот. Юрій Лукашик.

У своїй проповіді настоятель наголосив, що «сьогоднішнє свято переносить нас духом до Єрусалимського храму, де Пречиста Діва Марія разом із святим Йосифом принесла сорокаденного Ісуса до святині. Це приклад того, як Ісус Христос підкоряється законові, бо Він прийшов доповнити Закон і пророків.

У храмі їх зустрів праведний старець Симеон, якому «було сповіщене Духом Святим, що він не побачить смерті, доки не побачить Христа Господнього».

Праведний Симеон прожив на світі близько триста років, як говорить нам Передання, в очікуванні дня, коли його очі побачать ту мить, яку мріяли побачити всі старозавітні пророки і праотці ще з часів Адама.

Зустрівши Богородицю з Ісусом на руках у храмі, прийнявши Його на руки, Симеон благословив Бога і з духовною радістю промовив слова: «Нині відпускаєш раба Твого, Владико, за словом Твоїм з миром, бо побачили очі мої спасіння Твоє, що Ти приготував всім людям, світло на просвіту народів і на спасіння людей твоїх Ізраїля».

По завершенні Богослужіння прот. Юрій Лукашик привітав всіх присутніх з великим святом, що символізує зустріч старого і нового заповітів, зустріч кожного з нас з Богом у храмі, зустріч наших сердець з серцем Христа, сповненим любові та милосердя. Побажав жити в мирі, любові, творити добро, милосердя, приносити молитви наші Господу і дякувати Йому за кожен прожитий день.

Наостанок був відслужений водосвятний молебень та освячення стрітенських свічок. Настоятель благословив всіх парафіян окропленням свяченою водою та помирував.

 

ostroh-cerkva.rv.ua

 

Розклад богослужінь

18 - 21 березня 2024 р. - Понеділок-Четвер.
17.00.  Велике повечір’я з читанням Покаянного канону 
прп. Андрія Критського.

22 березня 2024 р. - П'ятниця.
17.00. Вечірня з чином Пасії.

23 березня 2024 р. - Субота.
17.00. Вечірня.

24 березня 2024 р. - Неділя.
1-ша неділя Великого посту.Торжество Православ'я. Глас 1. 

9.00. Літургія. Молебень. Панахида.

 

 

Цікаво та актуально

 

  

 

 

 

Банківський рахунок Релігійної громади Свято-Миколаївської парафії (01 липня 2020 р.)
 
 



Збір коштів