Вітання настоятеля з Різдвом Христовим

Дорогі брати і сестри!

Дякувати Богу ми знову зустрічаємо найвеличніше свято всього християнства, всього людства – Різдво Христове.

Це свято – велика тайна,  яку не можна осягнути нашим розумом, але ми бачимо, відчуваємо і знаємо, що в цей час зійшла любов Божа до Свого творіння, до людини. Це подія, яка сталася в часі, але має силу вічності. Народження у Вифлеємі Сина Божого є свідченням невимовної та безмежної Божої любові до роду людського, це акт Божого промислу, Божої ласки над світом.

Святе Євангеліє розповідає, як волхви зі Сходу принесли новонародженому Ісусові дари: золото, ладан і смирну. Господь не просить від нас золота, ладану і смирни. Він хоче від нас любові до Нього та до наших ближніх. В одній із колядок є такі слова: «Ісусе милий, ми не багаті, золота й дарів не можемо дати. Та дар цінніший несемо від миру - це віра серця, це любов щира». Щира любов та віра – це найкращий дар для нашого Спасителя.

Христос приніс на землю мир. На жаль, сьогодні в Україні не має миру, єдності, любові. Це складний період в нашій історії. Війна на Сході України, важка економічна ситуація, щоденні хвилювання за наших воїнів, які захищають нас з Вами, змушують гуртуватися всім нам та вірити і надіятися, що Господь обов’язково допоможе перемогти наших ворогів, негаразди. Будемо просити Всевишнього, щоб український народ в новому році жив у мирі і злагоді, щоб Україна вийшла з економічної кризи, а ми чесною працею, жертовними справами, милосердям подолали всі труднощі і жили в достатку та мирі.

Дорогі брати і сестри! У ці благословенні дні святкування Різдва Христового молитовно бажаю Вам, щоб Новонароджений Ісус обдарував Вас міцним здоров’ям, довгими роками життя, скріпив Ваші сили для невтомної праці на славу Божу, на добробут і процвітання нашої Церкви та держави. 

Нехай  Різдвяна радість завітає у кожну домівку, сім’ю, родину. Хай цей мир, який Спаситель світу приніс на землю, буде для нас джерелом правдивого щастя.

Благодать Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з усіма Вами!

Христос народився! Славімо Його!

Благочинний Острозького району, 
настоятель Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП 
прот. Юрій Лукашик

Розклад богослужінь

29 березня 2024 р. - П'ятниця.
17.00. Вечірня з чином Пасії.

30 березня 2024 р. - Субота.
Поминання померлих.
9.00. Літургія. ПАНАХИДА.
17.00. Вечірня.

31 березня 2024 р. - Неділя.
2-га неділя Великого посту. Глас 2. Свт. Григорія Палами.
9.00. Літургія. Молебень.
Поминання спочилих (ПАНАХИДА) не звершується.

 

Цікаво та актуально

 

  

 

 

 

Банківський рахунок Релігійної громади Свято-Миколаївської парафії (01 липня 2020 р.)
 
 



Збір коштів