Слава Ісусу Христу!
Дорогі брати і сестри!

19 грудня ми святкуємо пам’ять всіма нами люблячого і надзвичайно шанованого святителя Миколая Мирлікійського. Це свято є радісним і близьким до серця для нас усіх, бо вшановуємо покровителя та заступника нашого храму. Святий Миколай жив далеко від нашої землі, але його знає кожна людина в Україні, його знають наші діти, які з нетерпінням чекають цього святого вечора. В своїй уяві вони бачать доброго святого, милосердного дідуся, який прийде до них з подарунками.

Коли перечитувати життя Святого Миколая, можна задати собі питання: «Як людина може стати святою?». І саме на прикладі Чудотворця ми бачимо, що означає бути святим. Святі - це люди, які роблять добро перед Богом своїми хрис­тиянськими подвигами, любов’ю до Бога і ближнього, чесною працею і життям. Серед святих таким був ве­ликий угодник Божий, Святитель Миколай.

Його життя завжди було з Богом. Свою любов Миколай постійно виявляв через милосер­дя до людей. Святий сам розшу­кував нужденних людей і прихо­див до них зі щедрою поміччю і милостинею. Мету свого життя Святий Миколай бачив в порятунку людських душ і наверненні їх до спасіння, до Христа. Добре відома історія як він, ховаючись у нічній тиші, рятує від гріха і ганьби трьох бідних сестер, котрих бать­ко послав заробляти на життя блудом. Його милостиня, яку він уночі таємно підкинув нужденно­му батькові, оберігає дівчат від гріховного шляху, і вони чесно стають під шлюбний вінець. Також ми знаємо, що Святитель боровся за справедливість і завжди поспішав на допомогу тим, хто її потребував. Це підтверджує історія, коли Миколай Чудотворець стримує руку ката з мечем, що несправед­ливо піднялась над невинними головами його духовних дітей. Він рятує від потопу і загибелі кора­бель і людей, з котрими плив до Святої Землі.

Його щедрість та багато інших дивних справ, які він здійснював для добра нещасних дітей та молоді, поширилася по всіх куточках землі і це стало причиною того, що люди почали його називати «Чудотворцем». 

У цей день ми ве­личаємо подвиги життя Мирлікійського Чудотворця, вчимося з його добрих справ прикладу віри, милосердя, любові. Бажаю, щоб ця свята віра Святителя Миколая була для нас прикладом того, як у теперішній складний час для України нам перемогти ворогів всередині себе, всередині країни, ворогів, які хочуть нас поневолити. Нехай добро та любов Святого Миколая навчить нас любити один одного, побороти гординю, прагнути миру і злагоди  у наших родинах. Бажаю добрих взаємин із усіма вірниками будь-яких релігій та конфесій, щоб Ви ніколи не залишалися одні у біді і щоб завжди поруч із Вами були люди, які можуть допомогти так само,  як це зробив Миколай Чудотворець.

Щиро вітаю Вас усіх із Днем Святого Миколая! Особливо тих, хто носить ім’я Микола, всіх Миколайовичів, Миколаївних! Сердечно бажаю Вам здоров’я, добра, радості та великої духовної благодаті.

Дорогі доброчинці! Велика подяка Вам за Вашу жертовність та милосердя, за Вашу щоденну працю та зусилля у відбудові Свято-Миколаївської церкви. Нехай всі чесноти і благодіяння Святого Миколая Чудотворця будуть для Вас прикладом у житті і допоможуть досягнути вічну нагороду в Царстві Небесному. Амінь!

Благочинний Острозького району,
настоятель Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП
прот. Юрій Лукашик


Розклад богослужінь

29 березня 2024 р. - П'ятниця.
17.00. Вечірня з чином Пасії.

30 березня 2024 р. - Субота.
Поминання померлих.
9.00. Літургія. ПАНАХИДА.
17.00. Вечірня.

31 березня 2024 р. - Неділя.
2-га неділя Великого посту. Глас 2. Свт. Григорія Палами.
9.00. Літургія. Молебень.
Поминання спочилих (ПАНАХИДА) не звершується.

 

Цікаво та актуально

 

  

 

 

 

Банківський рахунок Релігійної громади Свято-Миколаївської парафії (01 липня 2020 р.)
 
 



Збір коштів