Слава Ісусу Христу!
Дорогі брати і сестри!

Радіє серце, що завдяки наполегливості та ентузіазму наших парафіян, згуртованій позиції церковної ради («двадцятки») ми розпочали ще один важливий етап у відновленні найстарішої православної святині міста Острога. Починаючи з серпня 2014 року, триває будівництво верхнього (дерев’яного) ярусу нашого храму. Така Господня воля, щоб саме на цьому місці і саме з дерева велично постала Свято-Миколаївська церква, яку ми відбудовуємо із забуття.

Варто зазначити, що за два роки, з листопада 2010 р. до січня 2012 р., проведені археологічні розкопки, завершені роботи у підвальному приміщенні храму, де були зведені бетонні стіни, висотою 3 метри, бетонне перекриття, двері, вікна, проведено водопостачання та електропостачання до приміщення. Таким чином, облаштування підвального приміщення дало можливість з 6 січня 2012 р. розпочати Богослужіння у більш комфортних умовах.

Наступним етапом робіт з відновлення Свято-Миколаївської церкви є зведення дерев’яної основи (зрубу). Для виконання цих робіт парафіянами храму запрошена бригада будівельників з Івано-Франківщини (чотири чоловіки), яка дуже вправно та професійно виконує свою роботу.

Будівельники протягом трьох місяців вже збудували 7-ми метрові стіни храму, в якому будуть розміщені притвор, бабинець, нава та вівтар. У вівтарі на першому та другому рівнях облаштовані паламарня та ризниця.

Окрім того, зведена основа для трьох куполів храму (діаметр двох менших становить шість метрів, а центрального купола – вісім метрів). Куполи складаються з трьох основних секцій: основи куполу з вікнами, підкупольника та купола-маківки. Усі ці секції виготовляються поетапно з дерев’яних  конструкцій, а потім будуть підняті краном та закріплені на основі храму.

Знаємо, що всіх цікавить питання: «Скільки ще триватиме будівництво храму?» Зараз складно відповісти на це запитання. Віримо, що все в руках Господніх, і наш Отець не залишить нас на одинці з нашими проблемами. Звичайно, що погодні умови, а також наша фінансова спроможність закупити усі необхідні будівельні матеріали впливають на хід будівництва з відновлення Свято-Миколаївського храму. Щодо нашої найближчої перспективи, то варто зазначити, що ми плануємо накрити дах та куполи «позолоченою» листовою бляхою.

Будівельні роботи зі зведення нового храму потребують постійного фінансування. Хочеться подякувати парафіянам нашого храму, усім благодійникам та жертводавцям, небайдужим людям, котрі допомагають коштами, будівельними матеріалами, транспортом та виконують різного роду роботу, що пришвидшить завершення будівництва. Ми щиро сподіваємось на подальшу – як молитовну, так і матеріальну – допомогу наших доброзичливців. Важливо пам’ятати, що кожний жертводавець, який бере участь у будівництві нового храму та вносить свій посильний вклад у святу справу, робить важливий крок на шляху духовного відродження нашого міста та українського народу.

Кошти Вашої благодійної пожертви можна особисто принести у храм або перерахувати на парафіяльний банківський рахунок:

Релігійна громада Свято-Миколаївської парафії Рівненської Єпархії Української Православної Церкви – Київський патріархат

м. Острог МФО 333368 Острозьке ТВБВ Ощадбанку №10017/ 0122
Р-р 26005301438129, код ЗКПО 36536968 

Щиро просимо Вас вкладати свої пожертви у будівництво Свято-Миколаївського храму!

Федір Товстий,
староста по будівництву Свято-Миколаївського храму м. Острога УПЦ КП 

Розклад богослужінь

29 березня 2024 р. - П'ятниця.
17.00. Вечірня з чином Пасії.

30 березня 2024 р. - Субота.
Поминання померлих.
9.00. Літургія. ПАНАХИДА.
17.00. Вечірня.

31 березня 2024 р. - Неділя.
2-га неділя Великого посту. Глас 2. Свт. Григорія Палами.
9.00. Літургія. Молебень.
Поминання спочилих (ПАНАХИДА) не звершується.

 

Цікаво та актуально

 

  

 

 

 

Банківський рахунок Релігійної громади Свято-Миколаївської парафії (01 липня 2020 р.)
 
 



Збір коштів