ГРОМАДА ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ м.ОСТРОГА ВІДСВЯТКУВАЛА ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО

22 травня 2013 року, у день перенесення мощей Святителя і Чудотворця Миколая з Мир Лікійських у м. Бар, парафіяни Свято-Миколаївської церкви Київського патріархату святкували престольне свято.

Цей день особливий, адже вшановується пам’ять Святого, в честь якого ще у XIV ст. був освячений один із найдавніших православних храмів міста Острога. Пройшло багато століть з того часу. Свято-Миколаївська церква потерпала від пожеж, будувалася, руйнувалася… І тепер, біля невеличкої каплички, яка збереглася до цього часу, знову будується велична церква, покровителем якої є Святитель і Чудотворець Миколай.

Велелюдно було в храмі цього дня. З нагоди свята прийшло багато парафіян, прибули гості з міста та навколишніх сіл, сусідніх районів. Цього року, на запрошення настоятеля храму прот. Юрія Лукашика, на престольне свято завітали благочинний Березнівського району прот. Мирослав Синиця, ієромонах Нифонт (Гурбенський Свято-Воскресенський чоловічий монастир), прот. Михайло Гаврилів (Свято-Троїцька парафія, с. Михалківці), о. Василь Кошіль (Свято-Успенська парафія, с. Вельбівно), о. Олександр Тимощук (Свято-Георгіївська парафія, с. Михайлівка), о. Володимир Шевчук (Свято-Олександроневська парафія, м. Острог), о. Богдан Стрикалюк ( Студентсько-викладацький храм Преподобного Федора Острозького).

Настоятель з радістю зустрів священиків, дякуючи за щирі сердечні вітання з нагоди престольного свята, та із задоволенням розділив цю велику духовну благодать і молитви Господу під час Божественної Літургії.

У кожного в душі, хто завітав цього дня до храму, серця переповнювалися молитвами до Святого Миколая, відвертою радістю та відчуттям присутності Божої благодаті. Святкова атмосфера доповнювалася гармонійним співом парафіяльного хору та повчальною проповіддю о. Олександра Тимощука.

Після Літургії настоятель запросив всіх пройти навколо храму з урочистим хресним ходом.

На церковному подвір’ї було звершено Водосвятний молебень з окропленням всіх святою водою та читанням Євангелія. Після чого, до усіх присутніх з вітальним словом звернувся прот. Мирослав Синиця, який привітав настоятеля і парафіян із храмовим святом.

У свою чергу, настоятель Свято-Миколаївської церкви прот. Юрій Лукашик подякував священнослужителям за те, що розділили радість престольного свята.

Всім присутнім в цей день було виголошено уставне многоліття, а хор урочисто проспівав «Боже великий, єдиний».

Розклад богослужінь

29 березня 2024 р. - П'ятниця.
17.00. Вечірня з чином Пасії.

30 березня 2024 р. - Субота.
Поминання померлих.
9.00. Літургія. ПАНАХИДА.
17.00. Вечірня.

31 березня 2024 р. - Неділя.
2-га неділя Великого посту. Глас 2. Свт. Григорія Палами.
9.00. Літургія. Молебень.
Поминання спочилих (ПАНАХИДА) не звершується.

 

Цікаво та актуально

 

  

 

 

 

Банківський рахунок Релігійної громади Свято-Миколаївської парафії (01 липня 2020 р.)
 
 



Збір коштів