Звернення настоятеля храму

 

Слава Ісусу Христу!
Вельмишановні брати та сестри, 
гості нашого сайту!

Вітаємо Вас на Інтернет-сторінці 
Свято-Миколаївської церкви м. Острога

Метою створення сайту стало наше намагання інформувати відвідувачів про діяльність громади та історію її створення, про покровителя нашого храму – Св.Миколая-Чудотворця, про людей, які доклали багато зусиль та здоров’я на відновлення Богослужінь у невеличкій капличці, яка ще донедавна служила місцем молитви та слави Всевишньому. Будемо також розповідати про фундаторів нашого храму, які трудяться на славу Божу. На сторінці сайту Ви можете ознайомитися з парафіяльними новинами, з розкладом богослужінь, бо не завжди є час та можливість приходити до церкви щонеділі і в свята.

Важливим  для нас є інформування широкого кола людей про хід  будівництва  нового храму – Свято-Миколаївської церкви, яку ми відновлюємо із забуття – першого православного храму у м. Острозі, побудованого у сер. ХІV ст.

Чим відрізняється наш час від середньовіччя? Відмінностей є багато, але саме у ті далекі часи історія Острога ряснить не лише просвітниками, а й жертводавцями, які будували храми не лише у містах, але й у душах і увійшли в історію як подвижники церкви.

І сьогодні, через багато століть, жертовність та віра залишаються вкрай важливими  для спасіння людської душі. Саме тому ми звертаємось до всіх небайдужих християн з проханням долучитись до спільної праці – будівництва Церкви. Пройдуть роки, століття, а  храм, до спорудження якого Ви внесете свою частку, буде свідченням вашої жертовності, і Ваші імена будуть згадуватись перед престолом Всевишнього кожного богослужіння. Бо, як каже апостол Павло, «хто  скупо сіє – той скупо жатиме, а хто сіє щедро – той щедро жатиме… Бо що людина посіє, то пожне. І хто сіє для власного тіла свого, той від тіла тління пожне. А хто сіє для духа, той від духа пожне життя вічне».

Від імені громади
з молитовною подякою,
Благочинний Острозького району,
настоятель  Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП
прот. Юрій Лукашик

 

 

 

 

 

Вітання настоятеля зі святом входження в храм 6 січня 2012 року

Важко уявити людину м. Острога та Острозького району, яка б не знала чи хоча б не чула про Свято-Миколаївську церкву. Всі знають, що капличка розташована на пагорбі в мальовничому історичному центрі м. Острога. Ще більше перехожих дивує те, що біля такої маленької за розмірами святині, збирається велика кількість людей, які приходять помолитися та віддати хвалу Господу нашому. Саме в ній протягом двадцяти років, в тісноті, часто просто неба, і в дощ, і в холод, і під спекотним сонцем, щонеділі та у свята відправлялись Божественні літургії. І в кожного з нас у молитвах до Господа було велике прохання: «Боже! Змилуйся над нами! Дай нам здоров’я, сили та терпіння дочекатися того дня, коли осанну Всевишньому будемо проголошувати у просторому новозбудованому храмі».

Читати далі

Вітання настоятеля з Різдвяними святами 2012 року

Вже більше двох тисяч років минуло з того часу, як Віфлеємська зоря звістила народження Христа-Спасителя. Дуже багато епохальних змін та подій пережило людство нашої планети з того часу. Але відтоді ясна зоря ніколи не згасала, а щороку сповіщала людству про прихід на землю Божого Дитятка – радісне Різдво Христове.

І ось у ці дні ми знову з Вами переживаємо духовну радість, єднання, наші душі сповнюються благодатним теплом, знову ми вітаємо один одного: «Христос народився! Славімо його!»

Читати далі

Проповідь о. Юрія на початок Різдвяного посту

28 листопада ми разом з усією церквою увійшли у час Різдвяного посту, у час, який має приготувати усіх нас до зустрічі із новонародженим Господом нашим Ісусом Христом. Що означає цей піст для християнина? І як він має виглядати у житті кожного, хто хоче гідно підготуватися до зустрічі з новонародженим дитятком Ісусом.

Щоб зрозуміти що таке піст, потрібно зрозуміти, що таке християнська віра. Християнська віра - це не що інше як відповідь Господу Богу на його заклик. Господь Бог воплотився на землі, помер заради наших гріхів, заради нашого спасіння, переміг смерть, воскрес, вознісся на небо і заснував свою святу Церкву. І усі люди, які не байдужі до цієї новини, до вічної радості, яку будемо переживати разом із Господом Богом, який прийшов і спас нас, приходять до церкви, приймають святе причастя і стараються у своїй молитві, у своїй вірності Господу Богу бути якомога ближче до Христа. Іншими словами, наше зростання у вірі – це є велика любов до Господа нашого Ісуса Христа і джерелом цієї любові є Господь наш Ісус Христос, який сам себе дає нам у своїй святій Церкві.

Читати далі
Copyright © 2011 Свято-Миколаївська церква м.Острог
Web Design Roman Koval based on Richlyn Systems Ltd

  Розклад богослужінь

21 липня 2018 р. - Субота.
17.00. Вечірня.

22 липня 2018 р. - Неділя.
8-ма неділя після П’ятидесятниці. Глас 7. Сщмч. Панкратія. Сщмч. Кирила. Прмчч. Патермуфія, Копрія і мч. Олександра. Свт. Феодора.
9.00. Сповідь. Літургія. Причастя. 

 

 

 
 
 

 

 





Збір коштів