Звернення настоятеля храму

 

Слава Ісусу Христу!
Вельмишановні брати та сестри, 
гості нашого сайту!

Вітаємо Вас на Інтернет-сторінці 
Свято-Миколаївської церкви м. Острога

Метою створення сайту стало наше намагання інформувати відвідувачів про діяльність громади та історію її створення, про покровителя нашого храму – Св.Миколая-Чудотворця, про людей, які доклали багато зусиль та здоров’я на відновлення Богослужінь у невеличкій капличці, яка ще донедавна служила місцем молитви та слави Всевишньому. Будемо також розповідати про фундаторів нашого храму, які трудяться на славу Божу. На сторінці сайту Ви можете ознайомитися з парафіяльними новинами, з розкладом богослужінь, бо не завжди є час та можливість приходити до церкви щонеділі і в свята.

Важливим  для нас є інформування широкого кола людей про хід  будівництва  нового храму – Свято-Миколаївської церкви, яку ми відновлюємо із забуття – першого православного храму у м. Острозі, побудованого у сер. ХІV ст.

Чим відрізняється наш час від середньовіччя? Відмінностей є багато, але саме у ті далекі часи історія Острога ряснить не лише просвітниками, а й жертводавцями, які будували храми не лише у містах, але й у душах і увійшли в історію як подвижники церкви.

І сьогодні, через багато століть, жертовність та віра залишаються вкрай важливими  для спасіння людської душі. Саме тому ми звертаємось до всіх небайдужих християн з проханням долучитись до спільної праці – будівництва Церкви. Пройдуть роки, століття, а  храм, до спорудження якого Ви внесете свою частку, буде свідченням вашої жертовності, і Ваші імена будуть згадуватись перед престолом Всевишнього кожного богослужіння. Бо, як каже апостол Павло, «хто  скупо сіє – той скупо жатиме, а хто сіє щедро – той щедро жатиме… Бо що людина посіє, то пожне. І хто сіє для власного тіла свого, той від тіла тління пожне. А хто сіє для духа, той від духа пожне життя вічне».

Від імені громади
з молитовною подякою,
Благочинний Острозького району,
настоятель  Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП
прот. Юрій Лукашик

 

 

 

 

 

Вітання настоятеля з Різдвяними святами 2014 року

Христос народився! Славімо його!
Дорогі парафіяни і гості нашого сайту!
Щиро вітаю Вас зі святами Різдва Христового і Нового Господнього Року!

Різдво Христове – це пришестя у світ Сина Божого, це з’єднання Божественної природи з нашою людською природою для її оновлення через визволення від гріха і смерті. Це свято нагадує нам, що Бог не залишив і не залишає світ і кожного з нас без Своєї любові та піклування.    

Свято Різдва Христового збирає на молитву, перш за все, родину. Ця молитва прославляє Бога, який втілився заради нашого спасіння, ця молитва – за благополуччя і торжество любові у сімейному колі, і особливо ця молитва за те, щоби діти росли з вірою в серці.

Читати далі

Вітання настоятеля зі святом Миколая Чудотворця 19 грудня 2013 року

З ласки Божої ми знову дочекалися свята Чудотворця і Святителя Миколая. Маємо можливість знову пережити цю неповторну духовну атмосферу: радість від зустрічі з рідними, друзями, похресниками, молитовної зустрічі у храмі, родинному колі.

Час земного життя Святого Миколая від сучасності відділяють 17 століть, але життя цього Святого не відійшло у небуття, не втратило своєї актуальності. І надалі Церква невпинно заохочує до того, щоб ми уважно вдивлятися в життя Чудотворця і намагалися почути його думки, побачити правдиву мотивацію його вчинків і брати собі за наслідування його життя. Бо саме у невтомних трудах, подвигах та любові до Бога і ближніх пройшло все життя Мирлікійського Чудотворця. 

Читати далі

Проповідь настоятеля на початок Великого посту_2013

Проповідь настоятеля з початком Великого посту. Дивіться відео.

Читати далі

Вітання настоятеля з нагоди участі хору у VIII Фестивалі колядок та щедрівок - 2013

Колядники з Острожчини, Рівненщини та сусідніх областей України зібрались 26 січня 2013 року у храмі Преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія», щоб прославити народження Господа Ісуса Христа простими і благодатними словами на VIII Всеукраїнському фестивалі різдвяних піснеспівів. У час різдвяних свят духовна радість наповнює кожного з нас, бо ці дні є надзвичайними. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій щирим і сповненим радості привітанням: «Христос народився! Славимо Його!». І саме в колядках ми несемо особливу і неповторну силу відчуття присутності Бога у серці кожного з нас, коли він приходить як маленьке Дитятко на землю, щоб перемогти гріх та спасти людство.

Читати далі
Copyright © 2011 Свято-Миколаївська церква м.Острог
Web Design Roman Koval based on Richlyn Systems Ltd

  Розклад богослужінь

21 липня 2018 р. - Субота.
17.00. Вечірня.

22 липня 2018 р. - Неділя.
8-ма неділя після П’ятидесятниці. Глас 7. Сщмч. Панкратія. Сщмч. Кирила. Прмчч. Патермуфія, Копрія і мч. Олександра. Свт. Феодора.
9.00. Сповідь. Літургія. Причастя. 

 

 

 
 
 

 

 





Збір коштів