Розклад богослужінь

22 жовтня 2017 р. - Неділя.
Неділя 20-та після П'ятидесятниці. Глас 3. Пам'ять святих отців VІІ Вселенського собору.
9.00. Літургія. Сповідь. Причастя. 

 

 

 

 

 

 

 

 




Збір коштів


Звернення настоятеля храму

 

Слава Ісусу Христу!
Вельмишановні брати та сестри, 
гості нашого сайту!

Вітаємо Вас на Інтернет-сторінці 
Свято-Миколаївської церкви м. Острога

Метою створення сайту стало наше намагання інформувати відвідувачів про діяльність громади та історію її створення, про покровителя нашого храму – Св.Миколая-Чудотворця, про людей, які доклали багато зусиль та здоров’я на відновлення Богослужінь у невеличкій капличці, яка ще донедавна служила місцем молитви та слави Всевишньому. Будемо також розповідати про фундаторів нашого храму, які трудяться на славу Божу. На сторінці сайту Ви можете ознайомитися з парафіяльними новинами, з розкладом богослужінь, бо не завжди є час та можливість приходити до церкви щонеділі і в свята.

Важливим  для нас є інформування широкого кола людей про хід  будівництва  нового храму – Свято-Миколаївської церкви, яку ми відновлюємо із забуття – першого православного храму у м. Острозі, побудованого у сер. ХІV ст.

Чим відрізняється наш час від середньовіччя? Відмінностей є багато, але саме у ті далекі часи історія Острога ряснить не лише просвітниками, а й жертводавцями, які будували храми не лише у містах, але й у душах і увійшли в історію як подвижники церкви.

І сьогодні, через багато століть, жертовність та віра залишаються вкрай важливими  для спасіння людської душі. Саме тому ми звертаємось до всіх небайдужих християн з проханням долучитись до спільної праці – будівництва Церкви. Пройдуть роки, століття, а  храм, до спорудження якого Ви внесете свою частку, буде свідченням вашої жертовності, і Ваші імена будуть згадуватись перед престолом Всевишнього кожного богослужіння. Бо, як каже апостол Павло, «хто  скупо сіє – той скупо жатиме, а хто сіє щедро – той щедро жатиме… Бо що людина посіє, то пожне. І хто сіє для власного тіла свого, той від тіла тління пожне. А хто сіє для духа, той від духа пожне життя вічне».

Від імені громади
з молитовною подякою,
Благочинний Острозького району,
настоятель  Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП
прот. Юрій Лукашик

 

 

 

 

 

Вітання настоятеля зі святом Трійці 8 червня 2014

Сьогодні ми святкуємо святу П’ятидесятницю. Це свято містить в собі подвійне торжество – і в славу Пресвятої Тройці, і в славу Пресвятого Духа, Який видимо зійшов на Апостолів і скріпив новий вічний завіт Бога з людьми. Перший день П’ятидесятниці Церква присвячує в славу Пресвятої Тройці і цей день в народі називається Трійцею, а другий – в славу Духа Пресвятого, і називається Духовим днем.

Зішестя Святого Духа є достойним і радісним завершенням церковних торжеств на честь і славу Воскреслого Господа. Адже в дні Зішестя Святого Духа народжується Христова Церква. І Дух Святий провадить, просвічує, освячує і зберігає її.
Свято пов’язане із старозавітним юдейським святом. Бо у п’ятидесятий день після виходу народу ізраїльського із Єгипту, Бог на горі Синай дарував людям Закон. І так само в п’ятидесятий день після Воскресіння Христового сталося народження Церкви. Тому цей день, день Святої Трійці, день п’ятидесятниці, також називають і днем народження Церкви. Бо в цей день на апостолів, на учнів Христових зійшов Дух Святий, той Дух, сходження Якого обіцяв Христос ще перед Своїми стражданнями в Гефсиманському саду: «Краще для вас буде, коли Я піду до Отця і прийде Утішитель – Дух істини, якого пошлю від Отця». І ось, коли Господь вознісся на небеса, він послав Свого Святого Духа на учнів і апостолів.

Читати далі

Вітання настоятеля з Христовим воскресінням 2014 року

Христова Паска відчиняє нам двері райські, освячує усіх вірних; свята Великодня ніч для всіх вірних є запорукою, радісним передчуттям світосяйного і вічного благодатного Царства Христового. Ось чому радісний для нас Великдень, ось чому так повно і щиро відкликається серце наше, коли чуємо християнське привітання: Христос Воскрес!

Якщо Христос Воскрес – значить, правда перемогла неправду, любов - ненависть, добро - зло. На Голгофі були зосереджені всі сили зла, але Христос переміг їх Своєю любов’ю і терпінням. Він не проклинав Своїх ворогів, що розп’яли Його і глузували з Нього, а молився за них, кажучи: «Отче! Прости їм, бо вони не знають, що роблять».

У Христа  Спасителя була Голгофа, але після неї прийшло Воскресіння. У кожної людини також є своя Голгофа і свій життєвий хрест. Якщо ми будемо виконувати заповіді Божі і намагатися уподібнюватися Хресту в перенесенні страждань, що випадають на нашу долю, то і для нас буде Воскресіння. Ще за життя на землі ми побачимо воскресіння як перемогу над злом і стражданнями – перемогу соціальною несправедливістю і зубожінням.

Читати далі

Вітання настоятеля з Різдвяними святами 2014 року

Христос народився! Славімо його!
Дорогі парафіяни і гості нашого сайту!
Щиро вітаю Вас зі святами Різдва Христового і Нового Господнього Року!

Різдво Христове – це пришестя у світ Сина Божого, це з’єднання Божественної природи з нашою людською природою для її оновлення через визволення від гріха і смерті. Це свято нагадує нам, що Бог не залишив і не залишає світ і кожного з нас без Своєї любові та піклування.    

Свято Різдва Христового збирає на молитву, перш за все, родину. Ця молитва прославляє Бога, який втілився заради нашого спасіння, ця молитва – за благополуччя і торжество любові у сімейному колі, і особливо ця молитва за те, щоби діти росли з вірою в серці.

Читати далі

Вітання настоятеля зі святом Миколая Чудотворця 19 грудня 2013 року

З ласки Божої ми знову дочекалися свята Чудотворця і Святителя Миколая. Маємо можливість знову пережити цю неповторну духовну атмосферу: радість від зустрічі з рідними, друзями, похресниками, молитовної зустрічі у храмі, родинному колі.

Час земного життя Святого Миколая від сучасності відділяють 17 століть, але життя цього Святого не відійшло у небуття, не втратило своєї актуальності. І надалі Церква невпинно заохочує до того, щоб ми уважно вдивлятися в життя Чудотворця і намагалися почути його думки, побачити правдиву мотивацію його вчинків і брати собі за наслідування його життя. Бо саме у невтомних трудах, подвигах та любові до Бога і ближніх пройшло все життя Мирлікійського Чудотворця. 

Читати далі