Розклад богослужінь

22 жовтня 2017 р. - Неділя.
Неділя 20-та після П'ятидесятниці. Глас 3. Пам'ять святих отців VІІ Вселенського собору.
9.00. Літургія. Сповідь. Причастя. 

 

 

 

 

 

 

 

 




Збір коштів


Звернення настоятеля храму

 

Слава Ісусу Христу!
Вельмишановні брати та сестри, 
гості нашого сайту!

Вітаємо Вас на Інтернет-сторінці 
Свято-Миколаївської церкви м. Острога

Метою створення сайту стало наше намагання інформувати відвідувачів про діяльність громади та історію її створення, про покровителя нашого храму – Св.Миколая-Чудотворця, про людей, які доклали багато зусиль та здоров’я на відновлення Богослужінь у невеличкій капличці, яка ще донедавна служила місцем молитви та слави Всевишньому. Будемо також розповідати про фундаторів нашого храму, які трудяться на славу Божу. На сторінці сайту Ви можете ознайомитися з парафіяльними новинами, з розкладом богослужінь, бо не завжди є час та можливість приходити до церкви щонеділі і в свята.

Важливим  для нас є інформування широкого кола людей про хід  будівництва  нового храму – Свято-Миколаївської церкви, яку ми відновлюємо із забуття – першого православного храму у м. Острозі, побудованого у сер. ХІV ст.

Чим відрізняється наш час від середньовіччя? Відмінностей є багато, але саме у ті далекі часи історія Острога ряснить не лише просвітниками, а й жертводавцями, які будували храми не лише у містах, але й у душах і увійшли в історію як подвижники церкви.

І сьогодні, через багато століть, жертовність та віра залишаються вкрай важливими  для спасіння людської душі. Саме тому ми звертаємось до всіх небайдужих християн з проханням долучитись до спільної праці – будівництва Церкви. Пройдуть роки, століття, а  храм, до спорудження якого Ви внесете свою частку, буде свідченням вашої жертовності, і Ваші імена будуть згадуватись перед престолом Всевишнього кожного богослужіння. Бо, як каже апостол Павло, «хто  скупо сіє – той скупо жатиме, а хто сіє щедро – той щедро жатиме… Бо що людина посіє, то пожне. І хто сіє для власного тіла свого, той від тіла тління пожне. А хто сіє для духа, той від духа пожне життя вічне».

Від імені громади
з молитовною подякою,
Благочинний Острозького району,
настоятель  Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП
прот. Юрій Лукашик

 

 

 

 

 

Різдвяне привітання настоятеля Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП м. Острога прот. Юрія Лукашика-2016

З великою радістю і духовним піднесенням відзначає свята Церква Різдво Господа нашого Ісуса Христа. Це одне із найбільших свят церковного року, що завжди приносить радість у наші душі, розраду, великі надії та сподівання, утвердження у вірі. Це свято нас об’єднує: збирає родини за святковим столом, парафіян на спільній молитві у храмі, хористів-колядників у домівках всіх тих, хто хоче чути благодатну новину народження нашого Спасителя.

Різдво Христове знову нагадує нам, що до нас завітав Син Божий. Він відродив у нас гідність людини, створеної на образ і подобу Божу (Бут. 1:26). Він приніс нам світло Божої правди, тобто світло святої віри, та обдарував нас новим, християнським життям, яке є запорукою нашого майбутнього вічного життя і щастя в Небі. Тому у ці різдвяні дні ми так радісно вітаємо та прославляємо нашого Спасителя зворушливим співом колядок, йдемо до святково прибраних храмів, щоби скласти наші покаяння, очищені серця, переповнені живою вірою, надією та вдячною любов’ю. Проте згадувати – це не просто пам’ятати подію з минулого, а впустити цю подію у наше життя і жити з нею. У цей святий день принесімо і ми нашому Новонародженому Христу свої дари – віру, надію і любов. Будьмо добрішими, милосерднішими, терпеливішими один до одного. Складаймо наші щирі молитви Господу, щоб Він подав мир та злагоду нашій Україні, дарував щиру любов до ближнього.

Читати далі

Проповідь настоятеля на свято Святителя Миколая Чудотворця_2015

Проповідь настоятеля на свято Святителя Миколая Чудотворця. Дивіться відео.

Читати далі

Вітання настоятеля з Великоднем - 2015

Світле Христове Воскресіння це Свято із Свят, Торжество із Торжеств. В цей день світ радіє Воскресінню Ісуса Христа, який спокутував людські гріхи та засвідчив перемогу життя, добра та істини.  Воскресіння знаменує те, що Ісус Христос є істинний Бог і Господь та Спаситель наш. Тому для кожного православного християнина це свято є джерелом радості, любові та світла.

Воскресіння Христове – це основа нашої віри. Воно є найбільшим свідченням Божества Ісуса Христа. Христос Воскрес і тим самим зробив віруючих у Нього найщасливішими людьми на землі. Воскресіння Христове дає нам надію, що тілесна смерть не припиняє життя, а лише переносить наші безсмертні душі в те життя, якому немає кінця.

Читати далі

Вітання настоятеля з нагоди участі хору у X Фестивалі колядок та щедрівок - 2015

Різдво Христове - одне із найбільших православних свят, яке має свої обряди та традиції. Незмінним символом Різдва є колядки, які лунають у наших храмах, оселях, які дарують нам радість довгоочікуваного свята, новину про прихід на світ Спасителя світу. 

24 січня 2015 року у храмі преп. Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» відбувся X Всеукраїнський Фестиваль колядок та щедрівок.

Читати далі