Розклад богослужінь

22 жовтня 2017 р. - Неділя.
Неділя 20-та після П'ятидесятниці. Глас 3. Пам'ять святих отців VІІ Вселенського собору.
9.00. Літургія. Сповідь. Причастя. 

 

 

 

 

 

 

 

 




Збір коштів


Звернення настоятеля храму

 

Слава Ісусу Христу!
Вельмишановні брати та сестри, 
гості нашого сайту!

Вітаємо Вас на Інтернет-сторінці 
Свято-Миколаївської церкви м. Острога

Метою створення сайту стало наше намагання інформувати відвідувачів про діяльність громади та історію її створення, про покровителя нашого храму – Св.Миколая-Чудотворця, про людей, які доклали багато зусиль та здоров’я на відновлення Богослужінь у невеличкій капличці, яка ще донедавна служила місцем молитви та слави Всевишньому. Будемо також розповідати про фундаторів нашого храму, які трудяться на славу Божу. На сторінці сайту Ви можете ознайомитися з парафіяльними новинами, з розкладом богослужінь, бо не завжди є час та можливість приходити до церкви щонеділі і в свята.

Важливим  для нас є інформування широкого кола людей про хід  будівництва  нового храму – Свято-Миколаївської церкви, яку ми відновлюємо із забуття – першого православного храму у м. Острозі, побудованого у сер. ХІV ст.

Чим відрізняється наш час від середньовіччя? Відмінностей є багато, але саме у ті далекі часи історія Острога ряснить не лише просвітниками, а й жертводавцями, які будували храми не лише у містах, але й у душах і увійшли в історію як подвижники церкви.

І сьогодні, через багато століть, жертовність та віра залишаються вкрай важливими  для спасіння людської душі. Саме тому ми звертаємось до всіх небайдужих християн з проханням долучитись до спільної праці – будівництва Церкви. Пройдуть роки, століття, а  храм, до спорудження якого Ви внесете свою частку, буде свідченням вашої жертовності, і Ваші імена будуть згадуватись перед престолом Всевишнього кожного богослужіння. Бо, як каже апостол Павло, «хто  скупо сіє – той скупо жатиме, а хто сіє щедро – той щедро жатиме… Бо що людина посіє, то пожне. І хто сіє для власного тіла свого, той від тіла тління пожне. А хто сіє для духа, той від духа пожне життя вічне».

Від імені громади
з молитовною подякою,
Благочинний Острозького району,
настоятель  Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП
прот. Юрій Лукашик

 

 

 

 

 

Вітання настоятеля з Великоднем - 2017

Вітаю Вас, дорогі брати і сестри, з Воскресінням Христовим! З цим величним святом, що уособлює в собі перемогу вічного над тимчасовим, життя над смертю, добра над злом. Це свято радості для всіх: і для дітей, і для дорослих, і для живих, і навіть для мертвих. Згадаємо жахливе розп’яття нашого Спасителя на хресті. Адже після нього всі стали вважати, що Ісус Христос насправді помер. Але на третій день після розп’яття сталася ця велика подія. Спаситель Воскрес і цим Він переміг смерть, дав надію нам на вічне життя.

Воскресіння Христове зміцнює нас у вірі, дає нам сенс жити і радіти, відкриває тайну Божества Христового. Христос прийшов на землю, постраждав і воскрес, аби замість смерті дати людині життя, замість печалі – радість. Тому з таким піднесенням ми співаємо: «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що у гробах, життя дарував», знаючи, що Своєю смертю і воскресінням Господь відкрив нам шлях на Небо.

Читати далі

Вітання настоятеля з нагоди участі хору у XII Фестивалі колядок та щедрівок - 2017

Щороку храм преп. Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» приймає колядників із усієї України. 28 січня 2017 році тут відбувся XII фестиваль колядок та щедрівок. Академічні та парафіяльні хори, ансамблі, дитячі колективи створили у храмі ауру щирості та святкової радості. І це невипадково. Адже показати свою співочу майстерність та прославити народження Ісуса Христа духовною піснею виявили бажання близько 50 колективів.

Настоятель храму прот. Василь (Жуковський) привітав учасників та гостей фестивалю з Різдвяними святами, побажав, щоб через молитву та коляду ми стали ближчими до Бога, щоби різдвяна радість наповнили добром наші серця на весь рік. Саме у такий непростий час для України важливо підтримувати традиції нашого народу, нашу духовну спадщину. Бо коляда не просто створює атмосферу тепла та дива, а й об’єднує нас.

Читати далі

Різдвяне привітання настоятеля Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП м.Острога прот. Юрія Лукашика - 2017

Кожного року радісно і з духовним піднесенням ми святкуємо найвеличнішу подію всіх часів – Різдво Господа нашого Ісуса Христа. Це велике чудо, тому що невмістимий і нічим необмежений Бог вміщається в утробі Пресвятої Діви, невидимий Господь стає видимою людиною, Безначальний бере початок від людської плоті й крові.

Дві тисячі років тому Він прийшов у світ і започаткував наше спасіння. Це неповторна у своїй суті спасенна подія, яка спонукає нас прославляти, дякувати і поклонятися Господу. Вифлеємська зоря й ангельські хори чудесно звістили світові про величне таїнство Божої любові. Бог, Творець видимого і невидимого, добровільно прийняв повноту людської природи і прийшов у світ, щоб примирити нас із Собою. Перешкода, що постала внаслідок гріхопадіння Адама – знищена. Ворота раю відчиняються, і ми повертаємося до Дерева життя, з якого споживаємо Небесний Хліб. Оспівуючи це таїнство Божого благовоління, Церква урочисто проголошує: «Небо і земля нині з’єдналися, коли Христос народився, нині Бог прийшов на землю, людина ж на небо вийшла…». Різдво Христове принесло нам нову благовість про Бога і людину. Бог став одним із нас. Він явив нам велич людини, показавши, що людська природа може бути богоносною, тобто з’єднатися з Божеством і водночас залишитися собою.

Читати далі

Проповідь настоятеля на свято Миколая Чудотворця

Проповідь настоятеля на свято Миколая Чудотворця. 19 грудня 2016 р. Див. відео

Читати далі