СЬОГОДНІ ПОМИНАЛЬНА СУБОТА

Великий піст – це час посиленої молитви за наших ближніх, як за живих, так і за спочилих. У цей період Христова Церква запровадила особливі поминальні дні, щоби вшанувати тих, хто завершив свій земний шлях: це суботи другого, третього та четвертого тижня Великого посту. Перший із таких поминальних днів під час Великого посту, коли ми підносимо свої молитви до Всевишнього за упокій своїх рідних і близьких, – сьогодні.

У Бога всі живі, і після того, як завершується тимчасове земне життя людини, її душа продовжує жити і відчувати необхідність у любові, пам’яті, піклуванні. Свята Церква навчає, що молитися за інших людей, зокрема і за померлих, – означає виявляти до них свою любов, турботу і підтримку. Молитва за спочилих, коли ми просимо у Бога про відпущення їхніх гріхів та спасіння їхніх душ, є виявом духовної милостині, великим проявом любові до ближнього.

До поминання померлих нас заохочують святі отці Церкви. Вони закликають кожну людину не лише молитися, але й чинити благі діла заради спочилих, які перебувають у вічності. «Для померлих братів наших і сестер поминання – немов шматок хліба голодному і кухоль води спраглому. Це велике добре діло», – зауважує святитель Феофан Затворник. Вшанування пам’яті померлих також спонукає нас замислитися і над власним життям: «Поглянь на своє життя, чи воно згідне з Божою волею? Cкорим ходом минають наші дні. Блаженний, хто з твердою вірою у Господа від дня в день набуває більше добрих діл і збирає їх на вічне життя», – зазначає святий Єфрем Сирін.

У цей день помолімося за душі вбитих Українських воїн, які мужньо стали на захист нашої землі, за всіх українців, які загинули від підступних дій російських загарбників, та за всіх спочилих рідних, друзів та близьких людей.

Віримо, що Господь почує наші молитви, і просимо, щоби Він дарував їм спасіння та вічне блаженне життя.

19.03.2022

Рівненська єпархія

Розклад богослужінь

29 березня 2024 р. - П'ятниця.
17.00. Вечірня з чином Пасії.

30 березня 2024 р. - Субота.
Поминання померлих.
9.00. Літургія. ПАНАХИДА.
17.00. Вечірня.

31 березня 2024 р. - Неділя.
2-га неділя Великого посту. Глас 2. Свт. Григорія Палами.
9.00. Літургія. Молебень.
Поминання спочилих (ПАНАХИДА) не звершується.

 

Цікаво та актуально

 

  

 

 

 

Банківський рахунок Релігійної громади Свято-Миколаївської парафії (01 липня 2020 р.)
 
 



Збір коштів