logo pomisna-1024x469-1

Враховуючи, що Українська Церква завжди через заяви і звернення реагувала на проведення в нашій країні виборів різного рівня, адже це є важлива подія для суспільства та держави, у зв’язку з наближенням часу голосування на дострокових виборах народних депутатів України, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія Прес-служба Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ) нагадує про наступне.

Церква закликає виборців усвідомлено використати час, який залишився, щоби у день голосування, 21 липня, помолившись у недільний день, прийти на виборчі дільниці та зробити відповідальний вибір.

Важливо не змарнувати можливість здійснити своє виборче право, обов’язково прийти на виборчу дільницю та віддати свій голос за певний партійний список і за кандидатуру в одномандатному мажоритарному окрузі. Слід не забувати, що від підсумків голосування, особливо зараз, залежить майбутнє всієї нашої держави, а отже і Української Церкви та кожного з нас – будемо ми рухатися у обраному нашим народом та закріпленому в Конституції напрямку Європейського Союзу та євроатлантичної безпеки, чи допустимо повернення до минулого.

Завдяки усвідомленню державою важливості питань церковної єдності, завдяки підтримці всіх патріотичних, проукраїнських сил стало можливим провести Об’єднавчий Собор, отримати Томос про автокефалію і цим перегорнути сторінку понад 300-літнього незаконного підкорення Церкви Руси-України московському володарюванню. Однак всі бачать, як російська держава використовує різні сили та нагоди щоби зруйнувати це важливе надбання. Тож не маємо права заспокоюватися досягнутим – бо бачимо, що все зроблене потребує подальшої потужної підтримки та захисту від ворожої протидії.

Для суспільства має бути очевидною тривожна тенденція до широкого реваншу тих сил, які послідовно виступали за повернення до старої, не раз відкинутої нашим народом моделі фактичної залежності української держави від волі Кремля. Під гаслами «миру за будь-яку ціну» ці сили хочуть досягти поразки і капітуляції України перед агресором. Під гаслами «захисту канонічного православ’я» – хочуть у релігійній обгортці надалі поширювати ідеї «русского мира» і «третього Риму». Ці сили відверто ставлять собі за мету протистояти Православній Церкві України, впливаючи на законодавчу, виконавчу і судову гілки влади  – як вони це робили не раз у попередні десятиліття, борючись проти утвердження української церковної автокефалії.

Також для віруючих не може бути байдужим негативне ставлення кандидатів у парламентарі до традиційних для українського народу християнських моральних, духовних, сімейних цінностей.

Все це слід враховувати під час голосування, пам’ятаючи про свою особисту відповідальність за долю держави, а православні вірні – також і за долю Помісної Церкви.

Слід наголосити і на моральній складовій виборів. Обман чи підкуп виборців, надання їм завідомо нездійсненних обіцянок, фальшування підсумків голосування є виявом неправди, яка є порушенням Божих заповідей. Тому ми закликаємо партії та кандидатів у народні депутати та всіх учасників виборчого процесу пам’ятати про відповідальність не лише перед людським законом, але і перед Богом, Який бачить все.

Дорогі виборці! Знову, як і під час попередніх виборів, Церква нагадує: не слід продавати свій голос ані за гроші чи інші матеріальні цінності, ані за солодкі обіцянки. Зробіть свій вибір чесно і за совістю, керуючись здоровим глуздом та власними світоглядними переконаннями.

Наше спільне завдання – зберегти державність, незалежність і єдність країни, не допустити втілення в життя намірів знову повернути Україну в кремлівське ярмо.

Від голосу кожного, від рішення виборців у день голосування справді залежить, яким буде наше спільне майбутнє. Усвідомлений, відповідальний, чесний вибір під час голосування 21 липня – наш внесок у досягнення перемоги та миру для України, побудови її кращого майбутнього.

Джерело: pomisna.info

 

 

 

 

 



Вітання настоятеля з Великоднем-2019

Воскресіння Христа – це торжество справедливості і перемоги добра над злом. Воскресіння Ісуса – це утвердження віри і надії у серці кожного християнина, це великий дарунок Господньої любові.

В цей Пасхальний час нехай кожен шукає миру і спокою у своєму серці. Пам’ятаймо про нашу гідність та ціну, яку за нас заплачено – життя Христа. Нехай ця Пасха буде для нас переходом не лише від смерті до життя, але й від життєвих турбот до їх успішного вирішення. Нехай ця радісна подія утверджує наші переконання про те, що достойні терпіння нагороджуються перемогою, а чесне життя увінчується славою.

Прошу у Господа мудрості для єднання сердець і помислів, бажань і праці. Здоров’я, щастя кожній родині, поміркованості у поступах на життєвих дорогах. Нехай Господня ласка Вас зігріває і навчає щастя.

Читати далі

Велика субота

У Велику суботу Православна Церква згадує тілесне поховання Ісуса Христа і зішестя Його в пекло.

Знявши з хреста і обвивши плащаницею із пахощами, за звичаєм іудеїв, Йосиф і Никодим поклали Пречисте тіло Господа в новому кам'яному гробі в саду Йосифовому, що знаходився недалеко від Голгофи. До дверей гробу привалили великий камінь. При похованні Ісуса Христа перебували Марія Магдалина й Марія, мати Якова та Іосії.

Читати далі

Вхід Господній в Єрусалим. Чого навчає нас свято Входу Господнього в Єрусалим?

Сьогодні ми святкуємо урочистий вхід Господа нашого Ісуса Христа в Єрусалим. Не раз і раніше Христос приходив до Єрусалима, не раз навколо Нього збиралися маси людей, що приходили слухати Його повчання та зцілятися від своїх недуг, але такої урочистості під час попередніх завітань Христа до Єрусалима не було.

Чому цей вхід був урочистим і чим він відрізняється від урочистих входів царів і великих полководців сивої давнини? Коли порівняємо вхід в Єрусалим Христа з входом царів і римських полководців після їхніх перемог, то побачимо безмежну різницю.
Царі і полководці в’їжджали у свої столиці після перемог на розкішних колісницях, що сяяли золотом, на баских конях. Вони встилали дорогу до цієї зустрічі тисячами вбитих на війні, омивали ріками людської крові. Навколо них рухалися легіони війська з усякою зброєю, а за ними – сотні полонених рабів у кайданах. Це була дійсна урочистість, вона наводила трепет і жах на весь народ.

Читати далі

5-a неділя Великого посту МАРІЇ ЄГИПЕТСЬКОЇ

З кожним днем ми наближаємося до Великодня, і заклики до навернення нашого життя стають усе виразніші, бо стосують­ся до віруючих, до нас, які начебто вже є християнами й теоре­тично мали б знати дорогу до спасіння і вічного життя.

Апостол Павло дає нам дуже сильний поштовх, коли каже, що все ж є відмінність між кров’ю, пролитою Ісусом Христом, і кров’ю різних звірів, принесених у жертву за якусь мету. Це для нас є важливим нагадуванням для того, щоб, переосмислюючи що­денні наші дії, побачити, чи справді ми більше уповаємо на Бо­жу силу чи на людську у вирішенні буденних справ. Чи молитва під того терпить і стає для нас тягарем чи, натомість, вона є мо­тором наших зусиль для покращення нашого стану, стану на­ших близьких і цілого людства?

Читати далі
Поточна сторінка: 5
[1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344454647484950]

                                     

 

  Розклад богослужінь

20 липня 2019 р. - Субота. 
17.00. Вечірня.

21 липня 2019 р. - Неділя.
Неділя 5-та після П'ятидесятниці. Глас 4. Казанської ікони Божої Матері. Великомученика Прокопія.
9.00. Літургія. Сповідь. Причастя.

  

 

 

 





Збір коштів