Вітаємо мецената Свято-Миколаївської церкви Острога Петра Івановича Ягодку з Днем народження!            

Вельмишановний Петре Івановичу!

Від імені парафіян Свято-Миколаївського храму ПЦУ міста Острога прийміть найщиріші вітання з нагоди прекрасного ювілею – 75-річчя  від Дня народження.

«Людина починається з добра і добром освячується. Честь. Милосердя. Доброта. В усі віки людство сповідувало саме ці принципи».

Вітаючи сьогодні Вас, мимоволі пригадуються також слова з Біблії: "Блаженні вбогі духом, бо їхнєє Царство Небесне. Блаженні засмучені, бо вони будуть утішені. Блаженні лагідні, бо землю вспадкують вони. Блаженні голодні та спрагнені правди, бо вони нагодовані будуть. Блаженні милостиві, бо помилувані вони будуть. Блаженні чисті серцем, бо вони будуть бачити Бога. Блаженні миротворці, бо вони синами Божими стануть. Блаженні вигнані за правду, бо їхнє Царство Небесне. Блаженні ви, як ганьбити та гнати вас будуть, і будуть облудно на вас наговорювати всяке слово лихе ради Мене. Радійте та веселіться, нагорода бо ваша велика на небесах!" (Марка 5:3-12).

Сьогодні ці слова зі Святого письма є дуже актуальними. Помісна церква України переживає нелегкі часи на етапі становлення. Ви, шановний Петре Івановичу, є прикладом служіння Богові і людям, прикладом патріотизму, мужності, стійкості духу, непохитної віри, великої мудрості та любові до Батьківщини.

Хай Всемилостивий Господь воздасть вам сторицею за благі діяння, за меценатство, за любов до рідної землі, за доброту Вашого серця. Матір Божа хай покриє Вас і Вашу родину своїм святим покровом і захистить від усіх негараздів.

Зичимо Вам міцного здоров’я, щастя, злагоди, родинного затишку та сімейного добробуту!

Нехай завжди Вас супроводжує вдача, постійно зігріває тепло людської вдячності, а будні і свята наповнюються світлом та любов’ю рідних та близьких Вам людей.

Вічної молодості Вашій душі та доброти серцю, здійснення всіх Ваших планів та сподівань!

Хай доля і надалі збагачує Вас мудрістю, енергією, натхненням та радістю сьогодення!

Нехай справи, яким Ви присвячуєте своє життя, будуть переможними. Хай зігріває Вас щира  повага колег та друзів, людей, про яких Ви піклуєтесь. Бажаємо, щоб у Вашому домі завжди панували мир,  злагода, добробут! Многих і благих Вам літ!

 

З великою повагою та вдячністю громада Свято-Миколаївської церкви,
Благочинний Острозького району,  настоятель  Свято-Миколаївської церкви ПЦУ 
протоїєрей Юрій Лукашик

 

 

 

 

 

 

 



23-тя Неділя після П'ятидесятниці

«Як Ісус вийшов на берег, трапився йому назустріч один чоловік з міста, що мав бісів. Він з давнього часу вже не носив одежі й мешкав не в хаті, а по гробах.» Лк.8 27

Євангелист Лука підкреслює, що чоловік, який виходить назустріч Ісусові має бісів віддавна. Недаремно на це звертає нашу увагу апостол Лука, бо будь-яку хворобу є важко вилікувати, а особливо коли вона давно, тим більше коли мова йде про тривалу духовну неміч. Зовнішній вигляд біснуватого показує, те що він не соромився своєї наготи. У даному випадку бачимо, що безсоромність цього чоловіка є керована. Домінуючим над його внутрішнім голосом відчувається вплив сил тьми. Можливо його поведінка сьогодні психіатрами розцінювалась як одна з недуг психіатрії, та психічно хворим не можемо його назвати, бо після вигнання бісів, він одягнений сів в ногах Спасителя та слухав Його слово.

Читати далі

8 листопада пам’ять великомученика Димитрія Солунського

Святий великомученик Димитрій народився у сім'ї римського проконсула міста Солунь (нині Салоніки в Греції) у III ст. На той час більшість мешканців міста були язичниками, але чимала християнська громада, заснована апостолом Павлом, існувала вже триста років. До таємних сповідників християнської віри належала і родина Димитрія. Коли хлопець подорослішав, батьки показали йому чудові ікони Христа й Богородиці.

Тоді Димитрій дізнався, що поганські боги – то омана, а насправді існує лише Всемогутній Бог. День у день юнак ревно молився й уважно слухав євангельські розповіді. Невдовзі батько Димитрія відійшов до Бога, а юнакові довелося заступити його місце. За наказом імператора, молодий правитель мав виявити й ув'язнити солунських християн. Проте Димитрій цього не зробив, а відверто оголосив, що вірить у єдиного Істинного Бога, і почав навертати язичників. 

Читати далі

Неділя 21-ша після П’ятидесятниці. Притча про сіяча.

Вийшов сівач сіяти зерно своє і, коли сіяв, одне впало при дорозі, і було потоптане, і птахи небесні подзьобали його. 6 А інше впало на каміння і, зійшовши, всохло, бо не мало вологи. 7 А ще інше впало поміж терня, і виросло терня і заглушило його. 8 Інше ж упало в добру землю і, коли зійшло, дало плід у стократ. Сказавши це, виголосив: хто має вуха слухати, нехай слухає! 9 Учні ж Його запитали в Нього: що означає притча ця? 10 Він сказав: вам дано розуміти таємниці Царства Божого, а іншим – у притчах, щоб вони, дивлячись, не бачили і, слухаючи, не розуміли. 11 Ось що означає притча ця. Зерно – це слово Боже. 12 А те, що впало при дорозі, це ті, що слухають, але потім приходить диявол і забирає слово із серця їхнього, щоб вони не увірували і не спаслись. 

Читати далі

14 жовтня – Покрова Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії

«Діва днесь предстоїть у церкві, і з ликами святих невидимо за нас молиться Богу. Ангели з архиєреями поклоняються, апостоли з пророками торжествують, бо ради нас молить Богородиця Предвічного Бога» – це дивне явлення Божої Матері сталося в середині X ст в Константинополі, у Влахернській церкві, де зберігалась риза Богоматері, Її головний покров (мафорій) і частина пояса, перенесені з Палестини в V ст.

У Воскресний день, 14 жовтня, під час всенічної відправи храм був переповнений богомольцями, святий Андрій, Христа ради юродивий, о четвертій годині ночі, піднявши очі до неба, побачив Пресвяту Богородицю, що йшла по повітрі. Матір Божа була осяяна небесним сяйвом в оточенні Ангелів і сонму святих.

Читати далі
Поточна сторінка: 30
[56789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354]

                                     

 

  Розклад богослужінь

14 вересня 2019 р. - Субота.
17.00. Вечірня. 

15 вересня 2019 р. - Неділя.
Неділя 13-та після П'ятидесятниці. Глас 4. Прпп. Антонія і Феодосія Печерських.
9.00. Літургія. Сповідь. Причастя.

  

 

 

 





Збір коштів